almostthere.blogg.se

Allt är möjligt, bara man har viljan att kämpa för det!

Återgå igen.

Allmänt Permalink0
Har verkligen inte hunnit blogga. Gick på mitt nattschema så dagarna bestod av sömn och tid med barnen. Men igår morse gick jag av och på måndag drar studierna igång. Sommaren är över så nu börjar alla mysiga höstpromenader och kvällar med tända ljus! Jag älskar verkligen hösten, det är en vacker årstid med en natur fylld av färger. Det är heller inte för varmt och inte för kallt, temperaturen är helt perfekt! 
 
Det får bli ett snabbt inlägg idag, vi har precis intagit frukost och ska snart ut med hunden på en morgonpromenad. Men jag lever och ska försöka bli bättre på att blogga!
 
 

Dags att vakna!

Allmänt Permalink0
Trodde att jag skulle sova sent in på dagen, men icket! Har jobbat natt men vaknar ändå vid 12.30, det är väl en vanesak. Dom säger ju att första nätterna är de värsta och natten som var var ju min första på väldigt länge. Så förhoppningsvis lyckas jag slumra senare under dagen en stund så att jag orkar mina andra nätter.
 
Tisdag idag och det innebär ju träning. Ben och rumpa är det som gäller idag! Ska se över mina övningar om jag kanske hittar någon ny för det börjar kännas som att det är dags, har kört på med samma övningar i ben/rump passet nu ett bra tag. Så lite förändring skulle inte skada. Men innan det en morgonpromenad i regnet för att få igång kroppen igen och sen frukost. God morgon!
 
 
 

Ge miiig.

Allmänt Permalink0
Det tar en tid innan man blir av med ett beteende eller ett beroende. Men ganska snabbt är man tillbaka i "fällan" igen, ofta utan att man själv egentligen märker av det. Innan jag började viktminska så hade jag ett rejällt socker beroende,  kunde bli tokig om jag inte fick socker. Jag gick ett helt år utan något som helst socker och när jag var säker på att beroendet var borta så började jag tjuvsmaka lite då och då. Vilket snabbt blir fler och fler gånger. Så här två år senare så börjar sockerberoendet smyga sig på igen. Finns det godis hemma så kan jag nu ha svårt att stå emot, men jag äter inte godis i samma mängder! Från att tidigare ha kunnat gå månader mellan gångerna så äter jag godis nu minst en gång i veckan. Men tack och lov så är det inte okontrollerat som för två tre år sedan. Då tömde jag en hel påse direkt, nu mer för smakens skull och kräver inte många innan jag är nöjd. Fika och läsk har jag svårt för, visst är det gott men det är för sliskigt, för sött. Hickar till när jag dricker läsk så det blir mer obehagligt än vad det faktiskt är gott. Cola som jag tidigare var beroende av kan jag idag inte förstå hur jag någonsin har tyckt att det smakade bra. Och av allt sött i fikat blir jag illamående, så av det får jag inget sug. Det känns som att man häller en deciliter socker direkt i munnen, blä. Men godis.. mm. 
 
 
 
Till top