almostthere.blogg.se

Allt är möjligt, bara man har viljan att kämpa för det!

Söndag

Allmänt Permalink0
Hela veckan har passerat, och nu är det sista helgen innan första advent! 
Igår tjuvstartade jag lite och gjorde i ordning inför första advent, ljusen är färdiga och redo att tändas på köksbordet. De mindre dekorationerna som tomtar med mera är också framme men kvar i lådan, det får vänta tills barnen kommer 😊 så de också får pynta lite.
 
Vi var även igår och handlade inför nissarnas bus i jul, 6 gånger under veckorna fram till jul kommer nissarna att smyga hit på natten och göra lite bus samt lämna små överrskningar till barnen. Första buset är nu på måndag, då kommer nissarna ha hällt ut glitter över golvet samt smitit in i skafferiet och smakat av pepparkakorna 🙊 där hittar barnen ett brev från tomten som bjuder in dem till Rovaniemi 😊 lite oväntade saker i väntan på julafton. Mysiga jul 🎅🤶
 
Lånad bild

Varför lär man sig inte?

Allmänt Permalink0
God morgon. Vilket väder alltså! Herregud. Vet inte ens om jag tar mig ut 🙊😂 ser ut att vara en stor snöhög utanför dörren. Så det blir en spännande morgon. 
 
Umeå redan blev inställd, för dåligt väder så till och med socialchefen gått ut med varning och alla som skulle på utbildningen fick ställa in. Så det blev ändrade planer. 
Vi åkte till Haparanda istället så sambon fick spela innebandy och under tiden passade jag på att hälsa på en väninna där det bjöds på massa sockrigt 🙊 söt tårta med grädde och sedan söt bakelse och till detta glögg. Super Gott! Men magen tyckte inte om det. Jag spyr ju inte ofta längre men äter jag sött så brukar det komma upp. När sambon spelat färdigt så åkte vi och åt middag tillsammans allihop, jag hann nog äta ca 6-8 tuggor innan jag kände att jag måste sluta. Sen åkte vi hem och väl hemma började jag känna att något känns konstigt. Försökte dricka lite kallt vatten men en stund senare fick jag springa till toan. Sen en sväng till där allt som fanns i magen kom upp 🙊 usch, inte roligt att behöva kräka. Och varför lär man sig inte? Jag vet ju om att sött får mig att spy, ändå äter man. Jag hade ju kunnat tacka nej men det kändes otrevligt så jag åt och det fick jag betala för sen. Nä nu ska jag försöka undvika sött resten av graviditeten. Vill inte må så här dåligt som jag mådde igår 🤢
 
Men nu ska jag dricka morgon kaffe och träna veckans sista morgonpass. Tänkte göra det redan igår men så blev det inte 🙊 så får passa på nu så jag i helgen kan ta det lugnt 😊 hoppas ni får en bra dag trots snö ovädret.

Förlorad data

Graviditeten Permalink0
God morgon! Halva veckan har nu gått och swish sa det bara. Jag har jobbat måndag + tisdag, sen drog vi direkt till Uleåborg och kom hem igår. Vi hann nästan bara komma hem så åkte vi iväg och hälsade på folk. Idag bär det av till Umeå för utbildning och kommer hem imorgon kväll. Så denna vecka spenderas på resande fot känns det som. Men då går veckorna fort!
 
När vi kom hem igår så hade mitt nya sim-kort kommit så jag startade igång den nya telefonen, och den nya hade nån smart funktion så man kunde föra över allt från den gamla telefonen till den nya, appar, inställningar osv. Super enkelt! Jag dubbelkollade inte om allt i apparna var fört över utan tog det förgivet så återställde den gamla telefonen eftersom den ska ges bort och sen tänkte jag inte mer på det. Fören nu på morgonen, kom på att jag följt min vikt under hela graviditeten och registrerat det i gravid appen. Allt det var borta och jag kan ju nu inte ta det från gamla telefonen då den är återställd. Samma min almanacka, allt jag sparat i den är också borta 🙊 tur lite fanns kvar i huvudet.. men ändå som tråkigt att sånt man tyckt varit viktigt bara försvunnit, för att man inte dubbelkollat. Nå men, super viktigt var det ju inte så jag överlever. 
 
Som de flesta mornar sitter jag och dricker kaffe och laddar för promenad. Suttit och tittat på gravid kläder och jag är i lite väl och kval om jag ska beställa eller inte. Känns så onödigt att lägga massa pengar på kläder jag inte kan ha sen.. men samtidigt, vad ska man ha under tiden magen växer? Tänk kunde man hyra kläder för en billig peng, det hade varit något! 
Till top