almostthere.blogg.se

Allt är möjligt, bara man har viljan att kämpa för det!

Vecka 19

Allmänt Permalink0
Det blir som ett inlägg för varje vecka, omedvetet så har det nu blivit så. 
Nu är det vecka 19, veckan det är dags för ultraljud. Vår tid är imorgon måndag vid lunch tid.
Så just nu ligger jag omedveten om det är en eller två, flicka eller pojke.. Vad finns därinne? Imorgon får vi veta 😊 äntligen, nyss var det flera veckor kvar. Men nu är dagen snart här. 
 
Många gissar på tvillingar, varför vet jag egentligen inte? Senast igår sa en att vi säkerligen får tvillingar. Likaså i fredags sa en annan att vi nog kommer få besked om tvillingar på ultraljudet 🙊 så vi får se, om majoriteten har rätt. 
 
Jag har varit inne på att det är en "hon" i magen. Men jag drömde natten mot lördag att det var en pojke, så jag är inte längre helt säker. Men kön spelar ingen roll, så länge barnet är friskt och mår bra 😊 det är det enda viktiga. Men nog längtar jag massor tills imorgon, tror faktiskt pappan till barnet längtar ännu mer 😂 Så mysigt med någon som är så involverad i människan i magen. När jag känner barnet röra på sig så skyndar han sig till magen för att försöka känna en spark, men än så länge är barnet så litet så det känns inget under hans hand. Så ni kan ju gissa hur han längtar tills han får känna vårt barn röra på sig 😊 och se det på ultraljudet imorgon ❤ 
 
Och barnen, de blivande stora syskonen är nyfikna. Så tänk, imorgon förändras vårt liv lite mer. För då vet vi vad som väntar oss ❤

Vecka 18

Allmänt Permalink0
Något jag definitivt kan konstatera denna graviditet är att jag aldrig varit så påverkad av hormonerna. Jag sover dåligt på nätterna vilket ger en sprängande huvudvärk på dagarna 😣😓 Vaknar på nätterna samma tid, vid kl 1, och kan inte somna om hur jag än försöker. 
Så de skojar på jobbet om att jag väntar två bebisar! För tydligen ska man vara mer påverkad av hormonerna då?. Hoppas verkligen inte det är så.. Det är ju nog med ett barn 🙊 Det finns två på pappans sida som fått tvillingar och jag har två på min sida som fått tvillingar. Så risken finns ju. Men jag är inte "onormalt" stor så jag tror faktiskt inte att det är två 😊 Tror magen hade varit större då än den är, min mage är snarare liten. Jag hade ännu kunnat dölja min graviditet och hade det varit två så borde inte det ha varit möjligt. 
 
Nått jag också märkt nu är att jag är mer täppt i näsan (vanligt den här tiden i graviditeten), vilket inte gör min huvudvärk bättre. Snarare värre. Och allt som ska förberedas inför bebisens ankomst gör att jag gnisslar tänder på nätterna 😅 En ond cirkel.. Det är ju verkligen som att få första barnet igen då inget finns kvar från de andra barnen.  Och man glömmer bort hur mycket som faktiskt ska fixas. 
Och i allt detta tittar vi lite på hus och försöker hitta det hus som passar oss, så att vi till våren kan börja flytta. Så det är svårt att luta tillbaka och bara njuta 🙊 Tror att när barnvagnen är på väg och spjälsängen så kan jag nog börja slappna av. 

Vecka 17

Graviditeten Permalink0
Snart dags för ultraljud! 🙊 ca 2 veckor kvar, vi fick en senare tid då det redan var fullbokat. Många som väntar barn? 
 
Känns som att de flesta "krämpor" börjar avta nu, mår inte fullt lika illa och börjar *peppar peppar* sova bättre på natten nu med bara 1-3 gånger som jag vaknar. 
Så kanske det är nu jag får njuta av graviditeten? De skojar på jobbet att jag väntar tvillingar då jag denna graviditet är så påverkad av alla hormoner, att sömnen också påverkas med mera. Tänk om det skulle vara så? 🙊🙈 Nog hoppas jag på bara en 😅 är nog att ta hand om en och speciellt nu när sambon jobbar så långt bort. Vi får se på ultraljudet!  
 
Magen har börjat synas nu, men den går ännu lätt att dölja med en större tröja. Det går ju nu att känna på magen var livmodern slutar. I denna vecka ska livmodern vara ungefär (det är ju individuellt) mellan blygdbenet och naveln. Men min slutar just nedanför naveln? Men det är ju fjärde barnet, så kanske därför den är större? Men konstigt att magen syns så lite när livmodern är så stor ändå. 
 
Nä nu ska jag klä på mig och gå ut på en morgon promenad 😊 måste passa på 😊
Ha en bra dag! 
 
Till top