almostthere.blogg.se

Allt är möjligt, bara man har viljan att kämpa för det!

Tillbaka blickar.

Allmänt Permalink0
Passar på att vila benen en stund innan det är dags Att åka till jobbet för den sista kvällen för den här sommaren. Imorgon går jag sista dagen, sen tackar jag för mig och går på min ledighet innan höstens kurser drar igång. Sommaren har gått allt för fort! Än minns jag paniken över vårens kurser, skulle man hinna plugga till allt och skulle man klara alla tentor? Stressen var stor och dagens alla timmar räckte inte till. Jag bodde i princip i mina böcker och pendlade fram och tillbaka för fältstudier, laborationer, simuleringar och så vidare. Lättnaden som kom när jag räckte över tentorna till tentavakten var stor, äntligen var det dags för sommarlov. Dags att återvända till jobbet som jag inte hade sett på länge. Och den här sommaren har verkligen varit rolig, vi har fått skratta så att tårarna har runnit och det har varit ett bra gäng som jobbat hela sommaren. Så inte konstigt att tiden gick fort? Som avslut på vikariatet drar jag till mamma min en vecka och sen är det dags att skola in äldsta barnet på 6års. I september drar studierna igång, sista halvan nu då. Bara fortsätta att kämpa på för nu är det bara ett och ett halvt år kvar. Sen är jag förhoppningsvis färdig och kan då börja söka jobb som sjuksköterska. Men innan inskolning och kursstart så är det ju semester som gäller. Så än är det ingen idé att oroa sig för nya tentor, praktikplatser och nya uppgifter med mera. 
 
Det har varit en sjukt tuff vår och det har varit många utmaningar. Att studera med tre små barn är verkligen inte lätt. Men efter en jobbig vår så kan hösten bara bli bättre. Den här sommaren har verkligen laddat batterierna på nytt. Så nu är jag redo för nya utmaningar! Även om man i tuffa perioder känner att det aldrig kommer att bli bra igen, så ska man aldrig ge upp och sluta kämpa. För när man väl har tagit sig upp för den höga kullen så kommer ju nerförsbacken igen och då lättar det, det går inte lika tungt. Det kommer sol efter mörkret. Man måste bara ha tålamod. Och av alla motgångar man har i livet så blir man lite klokare och man lär sig alltid något nytt. 
 
 
 

Det går framåt.

Allmänt Permalink0
Dagens träningspass gick riktigt bra. Vaknade upp och kände direkt att det här kommer att bli en bra dag, glädjen bubblade i kroppen och det kändes riktigt bra. Så efter frukosten bytte jag om och gick till garaget. Under passet upptäckte jag att en av de övningarna jag kör under arm/bröst passen gick lättare än vad det brukar. Efter 6 rep brukar axlarna vara så trötta så att jag måste stanna till en stund för att kunna fortsätta. Men idag gick det att köra 10 rep utan svårigheter. Triceps och biceps fick jag öka på och även bänkpressen ökade jag vikten på. Det blev ett riktigt bra pass och jag slängde in några nya övningar för att variera träningen lite. När man börjar märka skillnad på träningen men även på kroppen så motiveras man och man blir än mer peppad till att fortsätta.
 
På torsdag drar jag ner till mamma en vecka. Så då hoppas jag på några träningspass med Johan. Han är verkligen grym på att pressa en till bristningsgränsen och han är inte mesig, han finslipar detaljerna och får en att orka mer så träningsvärken är sällan snäll efteråt men det känns verkligen att man har tränat ordentligt. När någon står och halvt skriker åt en att inte ge upp utan att ta en till,  och ännu en så vågar man inte göra annat än att fortsätta och lyfta. Så jag ser fram emot träningspassen med min privata tränare. 
 
 
 

Träningsdag

Allmänt Permalink0
Hela helgen spenderades på jobbet. Sista arbetshelgen innan semestern. Men nu är helgen förbi och vi är tillbaka till veckan, och måndag är först ut. Måndag är träningsdag och idag är inget undantag! Det är rygg som gäller idag, det känns som att det är en evighet sen jag tränade rygg sist. Så det är verkligen på tiden att de musklerna får jobba. 
 
 
 
 
Till top