almostthere.blogg.se

Allt är möjligt, bara man har viljan att kämpa för det!

Redan söndag?

Allmänt Permalink0
God morgon! Vilken vecka, här uppe i norr har veckan bjudit på minusgrader så det räcker och blir över. Så där extra roligt när man är gravid, större än förra vintern och inte tänkt vara i den här storleken resten av livet så man ids inte införskaffa "tillfälliga" täckbyxor. Jag får nämligen inte på mig mina täckbyxor 🙊 Så det är långkalsonger som gäller, men när det är för många minus grader ute så kan jag ju inte vara ute för länge. Men detta är ju inte för evigt. 
 
Så här har det varit en väldigt lugn vecka, nån mindre promenad här och där i solen men i övrigt lugnt. Igår tvingades jag till vila då förvärkarna kom ganska tätt och det tryckte så mellan benen. Bara när vi skulle hämta äldsta flickan från bussen fick jag luta bak sätet så jag skulle kunna slappna av bättre, sen på vägen från bilen och in fick jag gå väldigt sakta för det tryckte så nedåt och drog i magen. Försökte sitta uppe med barnen en stund och titta film eftersom de idag ska åka till deras pappa, men det var så obehagligt i magen så jag gick bredbent in på toa och bytte om och sen till sängen för att vila. Och nu är det lugnt i magen igen!
 
Vi är i sista delen i graviditeten och det märks och det känns. Magen förbereder sig inför den kommande förlossningen. Märks på förvärkarna och även på sömnen. Jag vaknar fortfarande väldigt ofta (med huvudvärk som resultat på morgonen) men jag sover tyngre och djupare de snuttar av sömn jag får. Så kroppen har även börjat vila upp sig. Hoppas vi inte behöver gå över tiden, det är nu just under 5v kvar och att vara lugn och stilla är inte alls min bästa egenskap 🙊 Sista veckorna har jag tagit det väldigt lugnt på grund av foglossningen men rastlösheten är här och jag längtar till att kunna ta långa promenader obehindrat, utan sammandragningar och smärta i höft/rygg. Jag vill få var aktiv igen! Inte behöva ligga i säng sista veckorna för att hålla honom inne 🙊 Men fortsätter det som igår så har jag inget val, då får Netflix roa mig sista veckorna 😅 
 
Månne om man skulle gå hämta lite isvatten och sen slumra en stund innan barnen vaknar? Än hinner jag sova en liten stund. Ha en underbar dag! ❤

Måndag, ny vecka och nya möjlighet.

Allmänt Permalink0
God morgon på er! Här har morgonen redan startat för 4 timmar sedan, då gav jag upp jakten på sömn och startade igång kaffe kokarn och tog ut pälsbollen för kiss rundan. Vi har haft en kanon start på dagen, alla tre barn vaknade på strålande humör 😊 Gjorde en ordentlig frukost åt dem och medan de åt sin frukost så läste jag några sidor ur boken som A lånat från biblioteket, med hennes första lånekort! Sen efter de vanliga morgon bestyren så klädde jag på mig och följde barnen till skolan innan jag och pälsbollen tog vår morgon promenad. Så skönt att få komma ut i solen och röra på sig, men nog känns det i rygg och mage, varje rörelse barnet gör i magen gör riktigt ont ibland. Nu är frukosten i magen så nu ska jag lata en stund och sedan försöka få gjort lite sysslor. 
 
Jag tror att jag har börjat "nesta" eller "boa" som man kallar det. För plötsligt har jag blivit väldigt effektiv här hemma, för att vara mig den sista tiden. Eller så är det rastlösheten som visar sig? Jag har senaste dagarna gjort upp en lista där jag skriver upp lite saker som behöver göras som jag sedan under dagen bockar av ✒✔ 
Det är inte mycket men känns väldigt bra att få något gjort och inte bara ligga hela dagarna. Så man får känna att man gör någon nytta. Men jag försöker också vila så mycket jag bara kan, så inte höften/ryggslutet ska göra så ont. Det gäller att hitta en balans, och hitta det som funkar just nu. 
 
Så idag är det dammtorkning som gäller, är verkligen på tiden! Så målet är vardagsrummet, sen om jag orkar blir det även köket. Sen smått och gott saker som att boka vaccin med mera. 
Hoppas ni får en helt underbar start på veckan ni också! 
 
Vecka 35, 38 dagar kvar till beräknad förlossning ❤

Fredag (långt inlägg)

Allmänt Permalink0
Den här veckan har jag fått en massa extra tid med mina små troll, de har alla dagar utom igår (torsdag) gått hit efter skolan trots att det är "pappa vecka" och väntat här tills deras pappa slutat jobbet. Så mysigt med lite extra tid. Speciellt när jag sista tiden haft så lite ork på grund av värken.
 
Jag har nu varit hemma sjukskriven i två och en halv vecka, var for tiden? Knappt gjort något men ändå har tiden bara rusat förbi. Igår kom äntligen min sjukanmälan in till försäkrings kassan (några dagar försent) så nu återstår det att se om min ansökan blir avböjd eller godkänd. Hade aldrig kunnat jobba i det skick jag är i, vilket jag tänkte på inatt när jag vaknade var 15e minut. Efter att ha vaknat så många gånger höll jag på börja gråta av frustration och vid 3 gick det inte längre att somna om, och det slog mig då att tänk hade jag behövt gå till jobbet på morgonen. Hade aldrig orkat med det psykiskt med den lilla sömn jag fick inatt.Så visst oroar det mig nu när det ska tas ett nytt beslut, med tanke på hur hård de var när jag ansökte om havandeskaps peng. Men tack och lov har jag en underbar sambo att luta mig emot om försäkringskassan avslår min ansökan om sjukpenning, så jag behöver inte tvingas till jobbet. Annars så hade jag nog gått under, säkert gått in i en depression. För att tvingas jobba när man har så här ont och sen inte sover på natten är ren tortyr, både fysiskt och psykiskt. Man är hela tiden känslig och gråten är väldigt nära, för man är verkligen så trött så man orkar inte parera något alls utan allt är som hårda smällar.
 
Men trots smärtan så är detta en av mina bästa graviditeter, jag var så ung när jag fick mina tidigare barn. När jag blev gravid med E så var jag endast 17 år gammal och när jag fick tredje barnet så var jag 21 år gammal. Så redan vid 21 år var jag mamma till tre barn och även gift och bodde i hus, då tyckte jag att jag var så mogen och redo men idag kan jag se tillbaka på den tiden och inse hur "omogen" jag ännu var, jag var mer mogen än de flesta i min ålder men jag visste så lite om den "vuxna världen" och jag hade sån väldigt liten erfarenhet av den just då. Vid den tiden hade jag ännu inte ens fått mitt första jobb (gick andra året på gymnasiumet när jag fick plus på stickan, men pluggade in sista året och tog examen som alla andra) eller ens haft min första betalda semester. Mitt första jobb fick jag först det året jag kom in på SSK utbildningen, då lasade jag in som undersköterska och fick min första egna rad. Men jag gjorde ett väldigt bra jobb som mamma trots allt om jag får säga det själv. Men ekonomiskt hade jag lägsta ersättningen och på den tiden var ersättningen 180 kr om dagen. Hur klarade vi oss på endast en lön och den lilla föräldra pengen? Vi gjorde det bra! Och vi led verkligen inte, utan vi levde väldigt bra trots låg inkomst på en familj med 5 medlemmar.
Men idag har jag arbetat några år, haft betald semester och så vidare. Så det är verkligen en helt annan sak att vara gravid idag, och att bara ha barn som är så pass stora att de verkligen kan vara en del i denna graviditet är så mysigt. Dom vill hela tiden känna på lillebrors sparkar, vara med och ställa i ordning allt som ex vika hans ny tvättade kläder. Och idag satte yngsten ihop sängmobilen och skruvade fast den i spjälsängen. Sen att ha en partner som också är så delaktig i graviditeten som V är, det är verkligen guld värt. Se hur han längtar efter barnet och förbereder inför bebisens ankomst, så jag ser verkligen fram emot förlossningen för jag vet att han kommer att stötta mig hela vägen och finnas där från första värk till sista krystningen. Och få se glädjen i hans ögon när vår son kommer upp på bröstet! Idag är det endast 6 veckor kvar till beräknat datum, så snart är han här.
 
Inläggen har en tendens att bli lite "luddiga" och väldigt långa.. Jag skyller på gravid hjärnan! Men det får ni leva med just nu när allt handlar om bebis och graviditet :D
Nu ska jag avsluta här och ta en kort runda med valpen så han får komma sig ut och kissa. Ha en underbar kväll!
Till top