almostthere.blogg.se

Allt är möjligt, bara man har viljan att kämpa för det!

Summering av veckan, hur gick det?

Allmänt Permalink0
Redan söndag! Sista helgen på jobbet är avklarad ✔ Nu återstår 3 dagpass och sen slutar jag! Då påbörjas semestern för att avbrytas snabbt för två intro pass på nya jobbet innan två hela veckor ledigt. Skönt! Och välbehövligt. 
 
Hur gick veckans planer? Inte riktigt som jag hade tänkt, blev lite små förkyld med feber men det försvann faktiskt ganska snabbt. Hade tänkt att bilen skulle stå men iom att jag blev lite risig så tog jag bilen till jobbet ändå. Men jag gick till gymmet en dag och även en dag till och från jobbet. Har hunnit med 3 gympass och 2 gruppträning pass. Så nog är jag faktiskt ändå nöjd! 
 
Humöret har svängt en hel del, men "roliga veckan" är ju här så inget konstigt med det. Och trots att motivationen inte varit den bästa så har jag skött träningen och bara det gör mig väldigt nöjd, att jag inte gett upp. Till nästa vecka har jag planerat in 3 st gruppträning pass och tänkte försöka hinna med minst 2 gympass också. Så vi får se! Cykeln har jag inte varit och köpt, och hinner nog inte idag heller. Hade tänkt cykla med Isak hela veckan men nu blir det inte så. 
 
Idag har jag startat dagen med gymmet och nu väntar det där roliga, städa 🙈 för sen kommer äntligen barnen hem och de blir här nu i 3 veckor. Detta så de ska slippa sommar fritids. Så sen blir de hos sin pappa i 3 v. Få se hur det kommer kännas 🙊 3 tomma veckor. Tysta veckor. Kommer nog hämta hem dom några gånger! 
 
Så det var en snabb summering. Nu måste jag börja städa så jag hinner färdigt tills barnen kommer ❤ 

Alltid sjuk. Och lite tankar.

Allmänt Permalink0
God morgon! Vaknat före tuppen idag. Med svag temp, varför blir man alltid sjuk när man precis kommit igång med träning och löpning? Att det är konstigt, det slår aldrig fel. Och det känns så surt när "glöden" börjat återvända, så måste man vila.
 
Och träningsvärken sitter ännu i på dag 3 efter bröst passet på gymmet. Jag hittade en ny maskin på gymmet som tar lite annorlunda, la på lagom med vikter men jösses vilken träningsvärk jag har fått efter det i brösten 😣 försöker stretcha varje dag men kan knappt lyfta mina armar utan att det gör ont 😂 men träningsvärk är en skön typ av värk, så man ska väl bara njuta och inte klaga. 
 
På "gamla" jobbet har jag nu kvar 7st pass med dagens arbetspass inräknat. Känns lite blandat men i överlag känns det faktiskt väldigt skönt, lite befriande. Det har varit så mycket sista tiden som tyvärr lite tagit bort glädjen i jobbet. Mycket stress på grund av arbetet i sig men även lite intriger, säkert på grund av stressen som vi alla känner av. Jag älskar verkligen mitt jobb, mitt yrke, det här att göra skillnad. Men inte på bekostnad av min hälsa. Känslan att inte räcka till, att trots man gör väldigt mycket så gjorde man inte nog mycket. Trots att man själv känner att man gjort ett bra jobb så var det inte var bra nog, man borde ha gjort allt ännu bättre. Lite "det spelar ingen roll vad jag gör för det är ändå inte bra nog", och så ska det inte vara. Jag förstår verkligen innebörden av "spring sjuksköterska, SPRING!".
 
Något jag kommer sakna på min gamla arbetsplats, eller min nuvarande arbetsplats, är alla dessa solskens historier. Där vi har fått följa stroke drabbade människor som kommer in till oss i dåligt skick, men som återhämtar sig oerhört bra. Som ex en som senast fastnat i mina tankar. Han förlorade sitt tal (afasi) och plötsligt en dag när jag kommer in till honom så pratar han! Den blicken när han själv insåg att det kommit fram ord. Han blev så chockad, och jag med! Så jag sa "Oj vad skönt att äntligen få höra din röst!" Då började han gråta, av glädje och lättnad. Även jag släppte några glädjetårar. Denna man som varit så nere på grund av det han drabbats av, som känt sån frustration när rösten svikit honom och hur han ansträngt sig för att kunna göra sig förstådd. Som sedan började känna hopp när talet återvände och glädjen kom tillbaka. Mitt i allt skämtade han igen och skrattade när vi skämtade tillbaka. Såna saker kommer jag verkligen att sakna, att få vara en del i denna resa. Få följa någon på deras väg tillbaka, få stötta och peppa för att hålla deras hopp uppe ❤
 
Och strax innan min "avgång" fick jag äntligen ta emot min stroke kompetens efter 1 års utbildning, men nu lämnar jag stroke enheten. Så nog är det lite med sorg i hjärtat som jag går. Och vissa kollegor som verkligen har ett hjärta av guld, dessa kommer jag sakna att skoja med varje dag. Alla skratt och tokigheter vi har gjort. Det är ju ett kapitel som avslutas. Men jag tvekar inte på att jag kommer trivas på mitt nya jobb! 
 
 

Citron vagina och påverkan.

Träning och övningar Permalink0
När man försöker förändra något hos sig själv så är det för mig iallafall extra känsligt om något går fel. Jag märker det om jag ex en morgon inte alls är så där sugen på att dra ut och jogga men jag kämpar mig upp och så går något fel! 🙊 Såna gånger kan jag faktiskt ta det som: Näpp, det är fan inte meningen att jag ska ut idag! Så nu skiter jag i det!.
 
Och när en PMS smyger sig på så är det ännu känsligare. Somnade igår när jag var lite irriterad så när jag vaknade så var jag fortfarande lite smått irriterad.. Och när vätska i kroppen gav plus och inte minus trots hårt jobb förra veckan så höll jag på tänka: åt helvete med det 😅 
Hade planerat en löprunda idag men på grund av den där sura negativa energin så blev det inte så, MEN jag tvingade iväg mig på en promenad! Efter att jag onödigt länge legat och druckit kaffe och kollat videor så tog jag mig iväg på en promenad mot gymmet 👉. Så det blev faktiskt både promenad dit och hem samt första gympasset för denna vecka, check ✔ 
 
Så jag är inte så jävla dum ändå. Måste lära mig att låta saker rinna av mina axlar, speciellt den negativa energin som sprids från andra. För det ska ju inte få påverka min dag och dagen blir så mycket roligare om man får starta den på bästa sätt med ett leende på läpparna och ro i sinnet. Så in med det goda och ut med det dåliga 🖑 
 
 
Till top