almostthere.blogg.se

Allt är möjligt, bara man har viljan att kämpa för det!

En ny dag.

Allmänt Permalink0
God morgon på er! Här blev det att stiga upp redan före kl 4. Lilleman var pigg och låg bara och skrattade, varför sova när man kan busa och charma mamma och pappa istället? 😍😂 Men efter ett tag ville han äta och sen somnade både han och pappan om. Men för min del gick det inte att somna om så jag steg upp och röjde upp efter alla barnen (jepp, allt har fått väntat några dagar) samt röjde i köket. 
 
Förra veckan var alla barnen samlade här, alla 6 barn. Och vi hade massor av saker inplanerat, bland annat skulle jag hålla utbildning i kommunen i 2 dagar sen träffa prästen, vi skulle på husvisning, baka inför dop och så vidare. Och skolavslutning! Plus fotboll. Sen träning på sångerna som barnen uppträdde med på dopet. Så det var verkligen en fullspäckad vecka. På lördagen steg vi upp 5.30 och började dekorera tårtorna och sen snabbt iväg till affären för att köpa blomster att dekorera lokalen med. Vi skulle ha barndop i lördags och sedan bjuda på fika. Så före dopet skulle lokalen ställas i ordning och alla cupcakes skulle dekoreras plus lite smått och gott. Mycket små pynt och pillande vilket tog 2 timmar, men räknat från start med tårtorna så tog allt 4 och en halv timma. Sen hem och fixa allas hår och skicka barn efter barn i duschen. Men allt gick bra och vi tog oss till kyrkan! Och vilket dop det blev, jag är så nöjd med dopet och så stolt över tjejerna som vågade sjunga inför alla ❤ Och fikat tog slut ganska snabbt vilket jag tar som ett gott tecken! Så allt stök och planerande var värt tiden. Men jisses så slut både jag och Vellu var på söndagen. Herregud.. först idag man börjar känna att energin har återvänt och man börjar känna sig som människa igen. 
 
Men nu kan vi njuta av lugnet igen, vi har några husvisningar inplanerade den här veckan och jag hoppas att vi snart hittar vårt hus så vi slipper trängas i vår lilla lägenhet. Så man får börja fixa och inreda i det nya hemmet, och starta ett nytt oskrivet kapitel i vårt liv. 
 
 
Lite från dopet. 

Väg och mät dag!

Mätningar och bilder Permalink0
God morgon på er. Sitter här svettig och tänkte passa på att skriva lite innan gossen vaknar. Han har precis "ätit frukost" och somnade sedan om efter en ny blöja. Så har hunnit köra ännu ett pulsökande pass och körde precis som tidigare efter schema 1.
 
Idag var det dag för en ny mätning, sist mätte jag mig för 4 veckor och 4 dagar sen. Brukar mäta och väga på måndagar men iom att man ofta fuskar på helgen så tyckte jag det var bättre att flytta dagen till fredagar så att alla onödiga vätske kilon inte räknas med efter helgens fuskande.
Så så här såg det ut denna gång:
 
Vikt: -1,8 kg
BMI: 29,31 - överviktig
Arm: +-0
U.arm: +-0
Hals: -1 cm
Byst: +-0
U. byst (övre delen av magen): -2 cm
Midja: -3 cm
U. midja ("bilringen"): -2 cm
Rumpa: -2 cm
Lår: -1 cm
N. lår: -1 cm
Vad: +-0
 
Helt okej resultat. BMI ska man ju ta lite med en nypa salt, jag känner mig inte alls överviktig men nog har jag absolut kilon på rumpa och lår som kan behöva skalas av lite. Men en vikt som enligt BMI är överviktig kan vara ens "perfekta" vikt egentligen. För enligt BMI borde jag gå ner ca 12 kg för att vara på den övre gränsen som är normalviktig(alltså just på gränsen till övervikt) , och då är jag ganska tunn. Så för att ligga i mitten av den normala BMI gränsen för min längd måste jag tappa nästan 20 kg om jag vill ligga i mitten och så mycket vill jag absolut inte gå ner. Men mitt mål är att gå ner ca 6-10 kg. Hur länge det tar får vi se, jag stressar inte med det just nu utan äter endast bättre mat och regelbundet samt motionerar och tränar. En hälsosam viktnedgång och en som ine går för fort i och med att jag ammar än. Så vi får se om ytterligare 4 veckor vad nästa mätning visar.
 
Nu är gossen vaken så nu ska vi ta vår morgon PW innan tandläkaren kallar. Ha en underbar dag!
 
 

Gäsp

Allmänt Permalink0
God morgon. Idag är jag gode trött. Gossen har haft en natt där han små tjorvat större delen av natten så idag är jag ganska trött 😴 Detta är nackdelen när den andra föräldern jobbar borta, man kan inte lämna över och sen sova nån timma till för att få energi. Utan man får istället bita ihop och hoppas att dagen bjuder på en powernap. Men det är inte alltid det blir någon vila på dagen, och blir följande natt tjorvig så är dagen efter väldigt tung för man har ingen energi. Så håll tummarna att jag får slumra lite på dagen 😅
 
Igår körde jag andra passet med pulshöjande övningar och det gick riktigt bra! Tror även jag körde lite hårdare igår (kanske mer energi?) för det kändes som att allt gick lite fortare. Provade även små springa lite under PWn och så skönt det var! Springa/löpning är en "jobbig" grej men ack så skönt. Tidigare var jag verkligen ingen fan av det men jag har lärt mig gilla det. Det är befriande och verkligen rensande och uppiggande, fötterna springer fram och alla tankar åker ut ur huvudet. Och fast det är tungt så fylls man med sån energi! Så jag ser fram emot nästa sväng, men har vilat ca 1 år från löpningen så kommer att ta det väldigt lugnt, även om det kändes bra igår. 
 
Och idag var vi hurtiga och trotsade regnet! Klädde mig och gossen varm och klädde in vagnen med regnskydd och sen drog vi ut. Blev ingen lång runda men det blev en runda vilket är bättre än inget alls. Blir det uppehåll kanske vi tar en promenad till lite senare. Imorgon är det vägning och mätning igen, spännande att se om det här hänt något runt låren. Vikten tror jag inte det kommer vara någon stor skillnad på efter förra månadens vägning men jag tror det kan vara skillnad på centimeter sidan, dvs mätningen. Jag rekommenderar mer mätning än vägning, för vågen kan stå stilla men det kan ha hänt en hel del på mätningen. Gärna också att man fotar sig en gång varje månad och sedan jämför, för då ser man verkligen hur ens kropp har förändrats. Så även om det står +-0kg på vågen så kan låren ha formats eller magen blivit lite smalare och så vidare. Så mätning och foton ☝
 
 
Till top