almostthere.blogg.se

Allt är möjligt, bara man har viljan att kämpa för det!

Vecka 26

Allmänt Permalink0
God morgon! Vi har klivit in i vecka 26 och om Lilleman följer det beräknade datumet så är det nu 101 dagar kvar, men följer han mina andra tre barn så kommer han senare än så. Första veckan i april tror jag på 😊 4 eller 5 april, då kommer han födas. Vid lunch tid men före middags tid. Det tror jag! 
 
Höften och ryggen spökar mer och mer.. är mycket ensam jobb på jobbet just nu så jag springer mellan 4 avdelningar som tillsammans har 52 vårdtagare. Det blir ganska mycket och det känns i höften/ryggslutet att det blir en del spring mellan avdelningarna. Den orkar inte med riktigt och den håller mig vaken på nätterna så sover än sämre nu för det gör så ont så jag vaknar flera gånger på natten om dagen på jobbet varit tung. Så igår kväll fick jag ge upp och åka hem, började till och med tempa för att det gjorde så ont och väl hemma kräktes jag så pass att jag blev skakig. Så idag är jag hemma "sjuk". Känns fel att säga sjuk när det är kroppen som spökar, men det gör ju att jag inte kan jobba. Ja ni fattar. Och jag hade så dåligt samvete när jag åkte från jobbet 🙊 men vad gör man? En underbar kollega kom in 2 timmar tidigare och böt av mig, verkligen guld värt.
 
Så idag blir det sängvila, ska försöka hålla min rastlösa kropp i viloläge hela dagen så den får en chans att återhämta sig. Men det blir en sväng till barnmorskan idag för att lyssna på bebis och mäta måttet på livmodern! Månne om vi håller kurvan? Ska försöka övertala barnmorskan att få slippa göra andra glukosbelastningen.. mår så dåligt av sött så känns verkligen som en plåga att behöva utsätta sig för det när jag vet att jag får spendera dagen på toa om jag gör den.. vi får se vad hon säger 🙊 
 
 

Dyr jul.

Allmänt Permalink0
Varje år tänker jag samma, att jag ska vara ute i god tid och fixa alla julklappar. Och det är jag! Och varje jul tänker jag vad barnen behöver och vad de verkligen skulle vilja ha, för att inte lägga ut för mycket. Så alla de paketen är färdiga. Men jag har redan fixat några till 🙊 och nu på morgonen kom jag på ett par till saker som hade varit roliga att köpa till dom, men måste nog behärska mig 😅 julen blir alltid så dyr jämfört med andra månader. Onödigt dyr, för man köper och köper. 
 
Har egentligen endast två julklappar kvar att köpa, eventuellt tre. Så är ju faktiskt typ färdig helt och hållet. Hittade till och med två perfekta julklappar till min älskade sambo 😊 och det trodde jag inte, för vad köper man till någon som har allt? En skoter känns ju lite väl saftigt 😅 men jag hittade till slut, få se nu bara om den hinner fram 🙊 
 
Är ni också mitt i julstressen? Inhandlade av julklappar, utslagning av paket och julbak och julstök. Men trots att julen innebär lite stress så är den verkligen helt underbart mysig 😊

Ta igen förlorade timmar.

Allmänt Permalink1
Varför sover man sämre när man är gravid? 🙊 man ska passa på att vila innan bebisen kommer men det är väldigt sällan man faktiskt sover en hel natt. Helgen som var tog jag verkligen igen förlorade timmar, jag spenderade största tiden i sängen 🙊 Sov några timmar här och där, och trots det somnade jag till natten så den extra sömnen har verkligen behövts. 
 
Men nu är det ny vecka och åter till jobbet, det märks att kroppen bär på ett barn. Allt är tyngre, till och med att andas är tungt. Blir svettig av allt spring i trapporna! 😅 igår blev det lite för mycket, trots att jag tog det lugnt  (tyckte jag). Det stramade och drog i magen så pass att det kändes i ryggen och tryckte neråt. Fick pausa några gånger och försöka ta det lugnt men var ensam SSK igår så det är svårt att ta det lugnt på jobbet då.. idag känns det i ryggslutet, det ömmar och gör ont. Blir inte många knop idag om ryggen får bestämma. Men alla apodos rullar ska ut 🙊 och alla medicin skåp ska gås igenom och vid behovs mediciner ska fyllas på. Men sen efter lunch är det team träff så då kan jag ta det lite lugnare.. 
 
Kämpa på ni också! 😘
Till top